Warme leads voor op te prospecteren

Outboundmarketing is nog steeds de ster aan het marketing-firmament. Het enige nadeel is dat deze aanpak vaak aan efficiëntie mist. De meeste prospects lopen niet meteen warm van cold calling.

Wat als we cold calling kunnen 'opwarmen' d.m.v. een salesfunnel waarbij je de bezoeker via welbepaalde stappen richting conversie leidt? 

It all started with 
outbound marketing 

Outbound marketing is de traditionele push-strategie binnen de marketingwereld.

Voorbeelden van outbound marketing zijn: cold calling, outbound e-mails, beurzen, radio- en TV-spots… deze aanpak is zeker niet de goedkoopste, maar kent wel een groot bereik.

And what about inbound marketing?

Bij inbound marketing trek je de aandacht van potentiële klanten met een pull-strategie. Door in te spelen op hun behoeften met waardevolle content bied je een oplossing voor een bepaald probleem. 

Voorbeelden van inboundmarketing zijn: blogs, social media campagnes, SEM, ebooks, viral video’s...

Zo bereik je veel gerichter jouw doelgroep en behaal je sneller jouw ROI.

Funnelmarketing voor warme leads

Op het eerste zicht lijkt inboundmarketing  the way to go.

De oude push-strategie heeft ondergedaan voor de hippepull-strategie. In realiteit zijn beide technieken nog steeds even interessant, maar je moet wel weten hoe je ze best inzet.

De meest efficiënte en effectieve marketingmethode is funnelmarketing waarbij je beide technieken combineert om de prospect richting conversie te leiden. 

 

Genereer meer afspraken met funnelmarketing 

De voordelen van funnelmarketing

Bij funnelmarketing vertrek je vanuit eenpull-strategie zodat je meteen weet wie geïnteresseerd is in jouw product. Vervolgens worden deze leads warm opgevolgd via de push-strategie. 

De kracht van funnelmarketing bestaat erin dat alle ondernomen stappen zichtbaar worden voor sales & marketing. Zo is het mogelijk de doelgroep op een zeer persoonlijke manier te benaderen, je weet immers welke blogs ze gelezen hebben, op welke CTA's er geklikt werd, naar welke diensten er gesurft werd... 

Dankzij funnelmarketing zit elk gesprek er warmpjes bij! Je begint geen enkel gesprek zonder voorkennis, waardoor de positieve responsgraad 80% hoger ligt dan bij klassieke telefonische prospectie.

Maak een afspraak met Rany van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

Welke elementen moeten in een goed belscript?

Telefonische prospectie is een belangrijk onderdeel van elke salesstrategie. Het is een manier om nieuwe leads te genereren en bestaande klanten te behouden. Een goed belscript kan hierin cruciaal zijn. Maar hoe formuleer je nu een effectief belscript voor succesvolle telefonische prospectie?

Veel verkopers klampen zich vast aan een belscript als een soort reddingsboei. Het lijkt misschien handig om je gesprekken te structureren en ervoor te zorgen dat je alle cruciale informatie behandelt. Maar laten we eerlijk zijn, het gebruik van een voorbeeld belscript is vaak niets meer dan een recept voor mislukking. Het is een beperkend keurslijf dat je verhindert om echt in te spelen op de behoeften van de klant of prospect en je telefoongesprek naar een hoger niveau te tillen. Het is tijd om het juk van die vooraf bepaalde scripts af te werpen en serieus na te denken over een meer effectieve benadering. Laat ons eerst even kijken naar de redenen waarom een voorbeeld belscript een slecht idee is:

Client case: salesUp overstijgt de verwachting SPM

Toen SPM Technologies de samenwerking met salesUp aanging, hadden ze concrete doelen voor ogen. Ze wilden hun diensten extra bekend maken binnen de doelgroep door introducties en afspraken bij syndici in België te genereren. Op deze manier wilden ze uiteindelijk langdurige relaties met hen opbouwen. De syndic-sector kampt met verschillende zeer specifieke uitdagingen. Eén ervan is het chronische tijdsgebrek van de syndici. Hierdoor is hun bereikbaarheid beperkt en vermijden ze vaak communicatie die niet uiterst noodzakelijk is. In deze campagne zou het dus meer dan ooit van essentieel belang zijn om vanaf het allereerste moment op te vallen en de aandacht vast te grijpen. Out-of-the-box communicatie? Yes please! Stoute schoenen aan? Check! Uitdaging aanvaard!

 

salesUp verhoogt leads & sales voor Axians Audiovisual

Ontdek in een unieke blik achter de schermen hoe Axians Audiovisual, een toonaangevend bedrijf in de audiovisuele sector, hun prospectie uitbesteedde aan salesUp en daarmee een overweldigend aantal leads en sales genereerde. Leer hoe de outbound aanpak van salesUp resulteerde in een conversiepercentage van 78% en tevreden klanten die hun diensten nu op meerdere locaties inzetten. Up your sales met salesUp!

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp