Warme leads voor op te prospecteren | salesUp

Outboundmarketing is nog steeds de ster aan het marketing-firmament. Het enige nadeel is dat deze aanpak vaak aan efficiëntie mist. De meeste prospects lopen niet meteen warm van cold calling.

Wat als we cold calling kunnen 'opwarmen' d.m.v. funnelmarketing waarbij je de bezoeker via welbepaalde stappen richting conversie leidt? 

It all started with 
outbound marketing 

Outbound marketing is de traditionele push-strategie binnen de marketingwereld.

Voorbeelden van outbound marketing zijn: cold calling, outbound e-mails, beurzen, radio- en TV-spots… deze aanpak is zeker niet de goedkoopste, maar kent wel een groot bereik.

And what about inbound marketing?

Bij inbound marketing trek je de aandacht van potentiële klanten met een pull-strategie. Door in te spelen op hun behoeften met waardevolle content bied je een oplossing voor een bepaald probleem. 

Voorbeelden van inboundmarketing zijn: blogs, social media campagnes, SEM, ebooks, viral video’s...

Zo bereik je veel gerichter jouw doelgroep en behaal je sneller jouw ROI.

Funnelmarketing voor warme leads

Op het eerste zicht lijkt inboundmarketingthe way to go.

De oude push-strategie heeft ondergedaan voor de hippepull-strategie. In realiteit zijn beide technieken nog steeds even interessant, maar je moet wel weten hoe je ze best inzet.

De meest efficiënte en effectieve marketingmethode is funnelmarketing waarbij je beide technieken combineert om de prospect richting conversie te leiden. 

 

Genereer meer afspraken met funnelmarketing 

Bereken jouw ROI: cold calling versus funnelmarketing

De voordelen van funnelmarketing

Bij funnelmarketing vertrek je vanuit eenpull-strategie zodat je meteen weet wie geïnteresseerd is in jouw product. Vervolgens worden deze leads warm opgevolgd via de push-strategie. 

De kracht van funnelmarketing bestaat erin dat alle ondernomen stappen zichtbaar worden voor sales & marketing. Zo is het mogelijk de doelgroep op een zeer persoonlijke manier te benaderen, je weet immers welke blogs ze gelezen hebben, op welke CTA's er geklikt werd, naar welke diensten er gesurft werd... 

Dankzij funnelmarketing zit elk gesprek er warmpjes bij! Je begint geen enkel gesprek zonder voorkennis, waardoor de positieve responsgraad 80% hoger ligt dan bij klassieke telefonische prospectie.

 

Benieuwd hoe snel jij jouw ROI bereikt met funnelmarketing?
Bereken de ROI voor jouw bedrijf via onderstaande calculator.

Maak een afspraak met Stig van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

4e overname in 4 jaar tijd voor salesUp | salesUp

Als eerste bedrijf in Europa die 5 commerciële activiteiten bundelt onder 1 dak, hebben we een oplossing op alle commerciële vragen van onze klanten. We ondersteunen hen op het gebied van: sales, marketing, customer service, recruitment én training. Om onze klanten nog beter te ondersteunen, nam salesUp dit jaar ook MyModus uit Deinze over.

5 tips voor telefonische prospectie | salesUp

Telefonische prospectie of cold calling heeft tal van voordelen. Tenminste, als je het juist doet! Met 'het juist doen' sturen we niet aan op een dogmatische aanpak die altijd leidt tot het gewenste resultaat. We geven graag enkele trucjes mee die het telefonisch prospecteren vereenvoudigen.

Zahra Vanwijnsberghe, inside sales manager bij salesUp, verklapt jou de gouden basics bij koude prospectie.

Het wapen tegen de opkomende recessie | salesUp

We kunnen er niet langer om heen. Elk nieuwsbericht, elke boodschap, elke meeting gaat tegenwoordig - al dan niet deels - over de vertraging van de economische groei, een voorzichtigere houding bij bedrijven en een terugschroeving van de investeringen. Hebben we Corona net doorzwommen, dan dient zich daar de volgende uitdaging reeds aan: de recessie.

Contacteer ons

salesUp BV
053 78 28 30
info@salesup.be

BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

 

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp