Telefonische prospectie voor Cesano

Iets minder dan een halfjaar geleden klopte Cesano aan bij salesUp om hen bij te staan bij de verder uitbouw van hun bedrijf.

Telefonische prospectie voor Cesano

Cesano is een startUp-organisatie die zich focust op het plaatsen van elektrische fietsen in de horecasector. Het gaat om een uniek concept, omdat de investering – onder andere een onderhoudscontract, VAB, pechbijstand… - volledig gedragen wordt door Cesano. Hun klanten hoeven zich dus enkel te focussen op het verhuur van deze fietsen. 

 

Cesano startte in eerste instantie zelf met bellen
Om te weten of dit concept zou aanslaan, belde het bedrijf eerst zelf 100 hotels op om te luisteren of er een markt is voor hun idee en jawel!

Ze haalden uit deze eerste gesprekken enkele mooie learnings: 

  • Hoe ze het Cesano-verhaal het beste naar voor brengen
  • Hoelang zo’n salesgesprek mag duren
  • Wat de hit rate is voor het sluiten van contracten

salesUp nam het roer over
Met deze informatie klopten ze aan bij leadsUp. We zetten met plezier onze schouders onder dit mooie project & hoe! Yves Van Sante, Founder & Managing Partner van Cesano, onderstreepte dat de resultaten van salesUp eigenlijk beter waren dan die van Cesano zelf:

"Ik heb dat zelden meegemaakt.. well done!

Graag wil ik onderstrepen dat wij zeer tevreden zijn 
over de behaalde resultaten & voor de passie
dat je legt in ons product." 
– Yves Van Sante


Yves vertelde ons verder dat salesUp het verhaal vol overgave bracht zoals zij dat zelf zouden doen: “Het is enorm fijn dat een externe partner aanvoelt als een extra schakel van je eigen bedrijf. Zo zou het altijd moeten zijn!”

 

Learnings
Cesano ontdekte dat er wel degelijk een markt is voor hun product én dat het ook echt mogelijk is om een stukje van je salesproces toe te vertrouwen aan een externe partij mits je de juiste keuze maakt bij wie je aanklopt.

En wat met de doelstelling van het plaatsen van 250 e-bikes? Mission accomplished!

Ook bij Cesano geldt: “The only way is Up!”
Het bedrijf heeft zopas succesvol zijn Winwinner-campagne afgerond. Het is een platform dat ondernemers en investeerders samenbrengt. Op deze manier kon het bedrijf nog extra budget ophalen voor het aantrekken van klanten. Ook bij hen geldt de slogan "The only way is Up"!

Wil jij net als Yves van Cesano extra ondersteuning bij het uitbouwen van je dienst of product?
Denk je dat telefonische prospectie daar een belangrijke schakel in is?
Kom eens op de koffie bij salesUp; wij helpen je jouw omzet te verhogen!

Telefonische prospectie uitbesteden? 

Ontdek via deze checklist waar je op moet letten.

Maak een afspraak met Rany van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

Welke elementen moeten in een goed belscript?

Telefonische prospectie is een belangrijk onderdeel van elke salesstrategie. Het is een manier om nieuwe leads te genereren en bestaande klanten te behouden. Een goed belscript kan hierin cruciaal zijn. Maar hoe formuleer je nu een effectief belscript voor succesvolle telefonische prospectie?

Veel verkopers klampen zich vast aan een belscript als een soort reddingsboei. Het lijkt misschien handig om je gesprekken te structureren en ervoor te zorgen dat je alle cruciale informatie behandelt. Maar laten we eerlijk zijn, het gebruik van een voorbeeld belscript is vaak niets meer dan een recept voor mislukking. Het is een beperkend keurslijf dat je verhindert om echt in te spelen op de behoeften van de klant of prospect en je telefoongesprek naar een hoger niveau te tillen. Het is tijd om het juk van die vooraf bepaalde scripts af te werpen en serieus na te denken over een meer effectieve benadering. Laat ons eerst even kijken naar de redenen waarom een voorbeeld belscript een slecht idee is:

Client case: salesUp overstijgt de verwachting SPM

Toen SPM Technologies de samenwerking met salesUp aanging, hadden ze concrete doelen voor ogen. Ze wilden hun diensten extra bekend maken binnen de doelgroep door introducties en afspraken bij syndici in België te genereren. Op deze manier wilden ze uiteindelijk langdurige relaties met hen opbouwen. De syndic-sector kampt met verschillende zeer specifieke uitdagingen. Eén ervan is het chronische tijdsgebrek van de syndici. Hierdoor is hun bereikbaarheid beperkt en vermijden ze vaak communicatie die niet uiterst noodzakelijk is. In deze campagne zou het dus meer dan ooit van essentieel belang zijn om vanaf het allereerste moment op te vallen en de aandacht vast te grijpen. Out-of-the-box communicatie? Yes please! Stoute schoenen aan? Check! Uitdaging aanvaard!

 

salesUp verhoogt leads & sales voor Axians Audiovisual

Ontdek in een unieke blik achter de schermen hoe Axians Audiovisual, een toonaangevend bedrijf in de audiovisuele sector, hun prospectie uitbesteedde aan salesUp en daarmee een overweldigend aantal leads en sales genereerde. Leer hoe de outbound aanpak van salesUp resulteerde in een conversiepercentage van 78% en tevreden klanten die hun diensten nu op meerdere locaties inzetten. Up your sales met salesUp!

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp