Onze telefonische prospectie aanpak

Haal meer conversie uit je warme leads

Samenwerken met salesUp, dat is vertrouwen op:

  • Diepgaande onboarding voor naadloze integratie met jouw bedrijf.
  • Op maat gemaakte, scriptloze prospectiestrategieën.
  • Een bestendig team en voortdurende optimalisatie.
  • Transparante communicatie en heldere rapportage.

Hoe we B2B prospecteren

Telefonische prospectie is een essentieel onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Dit is het eerste rechtstreekse contact met je potentiële nieuwe klant. Een eerste indruk is en blijft nog steeds de belangrijkste en je wil uiteraard een correcte indruk geven van je bedrijf en de producten of diensten. Het is dan ook een terechte overweging of het wel opportuun is om zo een cruciaal onderdeel van je uitstraling uit te besteden aan een externe partner. 

Daarom ontwikkelden wij bij salesUp een unieke aanpak om al deze zorgen weg te nemen. Nog voor onze campagnes van start gaan, voorzien wij een 18-stappenplan, waarbij de focus volledig op jou en je bedrijf ligt. Tijdens dit gedetailleerde onboardingsproces duiken we diep in de details van jouw bedrijf, producten of diensten en de dynamiek van de markt. Samen stellen we doelen en maken we afspraken over onze samenwerking, zodat jij je comfortabel voelt en de touwtjes stevig in handen houdt tijdens de volledige campagne. Ontdek hieronder hoe we te werk gaan om jouw prospectie naar een hoger niveau te tillen. 

warmUp meeting

Dit is het voorbereidende deel van het proces. Hierin ligt de focus op elkaar leren kennen, afspraken maken, de technische voorbereiding en onze salesmensen klaarstomen op de komende campagne.  

De warmUp meeting is hét belangrijkste onderdeel van ons proces en zorgt ervoor dat we vanaf het begin volledig afgestemd zijn op jouw verwachtingen en behoeften. Door deze grondige voorbereiding kunnen wij de best mogelijke service leveren en jouw prospectie naar een hoger niveau tillen

We trappen een campagne af door samen aan tafel te gaan zitten. We nodigen je voor de opstartmeeting graag uit op ons kantoor, zodat iedereen die straks zal samenwerken, kennis kan maken. We staan erop dat deze meeting face-to-face plaatsvindt. Dat praat immers nog steeds het makkelijkst. De warmUp meeting bij salesUp is immers meer dan een eerste ontmoeting; het is de fundering van onze samenwerking.

 

Wat kan je verwachting in onze warmUp meeting

Diepgaande persoonlijke kennismaking: Het bezoek aan ons kantoor biedt een unieke gelegenheid voor jou om ons team en de werkomgeving te ervaren. Je ontmoet de specifieke telemarketeers die aan jouw project zullen werken, wat een sterk fundament legt voor een vertrouwde werkrelatie. De telesales medewerkers die je tijdens deze meeting ziet, zullen ook tot nader order tijdens de gehele duur van de campagne aan je project blijven werken. Zo creëren we de grootste efficiëntie en kunnen we het snelst optimaliseren.

Gedetailleerde producttraining: Deze sessie is cruciaal om ons team volledig te informeren over jouw producten of diensten. We behandelen elk aspect en detail om te zorgen dat ons team even deskundig is als je eigen medewerkers.

Kennismaking met de bedrijfscultuur en strategieën: Een grondige verkenning van jouw bedrijfscultuur, waarden en verkoopstrategieën stelt ons in staat jouw tone of voice en bedrijfsfilosofie naadloos over te nemen. We luisteren graag naar hoe jij een salesgesprek zou voeren, hoe jullie in de markt staan en welke argumenten jullie bieden op de mogelijke tegenkantingen. Samen met de producttraining zorgt dit onderdeel ervoor dat straks onze inside salesmensen zullen klinken alsof ze al jaren voor je bedrijf werken.

Opstellen van KPI’s en Doelstellingen: Samen definiëren we duidelijke, meetbare doelstellingen voor het project, gebaseerd op het SMART-principe(Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Timely). Deze doelstellingen zorgen voor een heldere focus en richting voor het project en stellen ons in staat de voortgang nauwkeurig te monitoren.

onze setUp fase

Na de warmUp meeting volgt een intensieve trainingsfase voor onze telemarketeers. Ons team verdiept zich in de details die tijdens de warmUp meeting zijn besproken om een grondig begrip van je bedrijf en producten te ontwikkelen.

Vervolgens gaan we aan de slag in rollenspelen. Deze oefeningen zijn ontworpen om realistische scenario's na te bootsen, waardoor onze telemarketeers in staat zijn om te anticiperen en adequaat te reageren op verschillende situaties tijdens de daadwerkelijke gesprekken.

 

 

Wat kan je verwachten van onze setUp fase

Tijdens dit alles is in de achtergrond ons technisch team druk in de weer met de volledige technische opzet van de campagne. De technische setUp is een fundamenteel onderdeel van onze voorbereiding, gericht op het optimaliseren van het prospectieproces door middel van een doorgedreven sales automation:

Automatisering van routinetaken: Repetitieve taken zoals nummerinvoer en terugbelafspraken inplannen worden geautomatiseerd, wat de efficiëntie van onze telemarketeers verhoogt.
Leadlijst optimalisatie: Automatische ontdubbeling en controle tegen de bel-mij-niet-lijst verbeteren de kwaliteit van de leads.
Geautomatiseerd agendabeheer: We synchroniseren onze acties direct met de agenda van jouw sales, waardoor een vlotte inplanning van afspraken gegarandeerd wordt.

Door niet-bel gerelateerde taken te automatiseren, kunnen onze telemarketeers zich meer focussen op het voeren van gesprekken, waardoor we tot 30% meer leads kunnen behandelen.

 

Hoe onze aanpak in de parktijk werkt? 
Lees meer over hoe we deze techniek succesvol toepasten bij Q8.

Hoe wij B2B prospecten

Onze doortastende voorbereiding resulteert in een benadering waarbij het lijkt alsof ons salesteam al jaren deel uitmaakt van het bedrijf van de klant. Een sleutelaspect van deze benadering is het scriptloos bellen, wat ons onderscheidt van andere bedrijven.

Scriptloos bellen bij salesUp is een doordachte strategie die ons onderscheidt in de wereld van telefonische prospectie. Deze benadering draait om het creëren van een natuurlijke, dynamische dialoog, waarbij onze telemarketeers zich richten op het luisteren en begrijpen van de prospect, in plaats van het volgen van een vooropgesteld script. De idee achter onze scriptloze aanpak is dat onze mensen pas echt oprecht kunnen luisteren wanneer ze niet gebonden zijn aan vooropgestelde vragen noch bezig hoeven te zijn met het gesprek in een bepaalde richting te duwen of al bezig te zijn met wat ze straks moeten vragen. Onze scriptloze aanpak vergt natuurlijk veel kennis van ons telesalesteam over jouw bedrijf en producten of diensten. Net daarom hechten we zo veel belang aan de opstartfase van elk project en zweren we bij een dedicated inside salesteam.

Scriptloze prospectie

Deze methode stelt ons in staat om dieper in te gaan op de specifieke situaties en behoeften van elke potentiële klant, waardoor we oprechte gesprekken voeren die verder gaan dan de oppervlakkige interacties van traditionele cold calls. Door scripts achterwege te laten en te vertrouwen op de sociale capaciteiten van onze telemarketeers, kan ons team flexibel reageren op de flow van het gesprek, wat leidt tot meer persoonlijke en boeiende interacties. 

Dit zorgt niet alleen voor een betere ervaring voor de prospect, maar ook een hogere conversiegraad voor de klant. De prospect voelt zich begrepen, waardoor hij meer openstaat voor suggesties en ons team speelt veel gerichter in op de noden en uitdagingen van de lead. Bovendien helpt onze aanpak ons ook om waardevolle inzichten te verzamelen over hun uitdagingen en behoeften. Met deze nieuwe inzichten gaan we aan de slag om de strategieën voortdurend aan te passen en te verbeteren. Het scriptloos bellen is een cruciaal onderdeel van onze inspanningen om de effectiviteit van prospectie te maximaliseren en tegelijkertijd de unieke identiteit en integriteit van uw merk te behouden.

 

Resultaten van onze aanpak

Door deze diepgaande en doordachte aanpak halen we gemiddeld een conversieratio van 15%, van koude lead naar kwalitatieve afspraak. Ons team blijft voortdurend leren en zich aanpassen, wat leidt tot constante groei in de kwaliteit van de gesprekken en de uiteindelijke resultaten. Daarnaast houden we het scherp op de snee door op verschillende niveaus aan evaluatie en optimalisatie te gaan doen.

Wekelijkse evaluaties en zelfreflectie
Elke week vinden er one-to-one sessies plaats met de operations manager om te bespreken wat goed gaat en wat verbeterd kan worden.

Zelfevaluatie
Telesales krijgen de kans om hun eigen gesprekken te herbeluisteren, wat hen helpt bij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling.

Rollenspelen
Een regelmatige herhaling van de rollenspelen, zowel individueel als in groepsverband, zorgt ervoor dat ons team continu scherp blijft en zich aanpast aan veranderende situaties en gesprekstechnieken.

Open communicatie en transparante werkwijze

Bij salesUp is open communicatie met onze klanten een onontbeerlijk aspect van onze aanpak. Wij geloven dat een transparante manier van werken essentieel is voor het bouwen van vertrouwen en het bereiken van optimale resultaten. Gedurende het project hanteren we verschillende vormen van communicatie en feedbackmomenten om de betrokkenheid en tevredenheid van onze klanten te garanderen.

Elke vier weken organiseren we een resultsUp meeting bij salesUp op kantoor, waarin we zowel terugblikken op de prestaties van de afgelopen maand als vooruitkijken naar wat de komende periode ons zal brengen. Deze bijeenkomsten zijn cruciaal voor de optimalisatie van onze campagnes. We nemen de tijd om diepgaand te bespreken wat er verbeterd kan worden, welke argumenten extra aandacht nodig hebben en hoe we de gespreksvoering verder kunnen optimaliseren. 

 

 

Vragen over onze manier van werken?

Neem contact op en ontdek hoe wij jouw B2B prospectie naar een hoger niveau kunnen tillen

Interessante blogs voor jou

Een oprecht gesprek is het beste saleswapen

De samenwerking tussen salesUp en Eurocircuits vormt een indrukwekkend voorbeeld van hoe een effectieve telemarketingstrategie kan bijdragen aan zakelijk succes. Dit partnership illustreert eens temeer het belang van een persoonlijke benadering in de B2B-sector en hoe een oprecht gesprek meer omzet oplevert dan een scriptgedreven strategie.

4e overname in 4 jaar tijd

salesUp behoort tot de Up groep. Deze heeft als eerste in Europa 5 commerciële bedrijven gebundeld onder 1 dak. Hierdoor heeft de groep een oplossing op alle commerciële vragen van onze klanten. We ondersteunen hen op het gebied van: sales, marketing, customer service, recruitment én training. Om onze klanten nog beter te ondersteunen, nam salesUp dit jaar ook MyModus uit Deinze over.

5 tips voor telefonische prospectie

Telefonische prospectie of cold calling heeft tal van voordelen. Tenminste, als je het juist doet! Met 'het juist doen' sturen we niet aan op een dogmatische aanpak die altijd leidt tot het gewenste resultaat. We geven graag enkele trucjes mee die het telefonisch prospecteren vereenvoudigen.

Zahra Vanwijnsberghe, inside sales manager bij salesUp, verklapt jou de gouden basics bij koude prospectie.

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp