Prospectie voor UNIZO

UNIZO is de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel. Zij bieden ondernemers interessante begeleidingstrajecten aan. Hun doel? Bedrijven laten groeien. De grootste uitdaging bij UNIZO was het bereiken van de juiste doelgroep. Hiervoor klopten ze aan bij salesUp.

Prospects persoonlijk benaderen met outbound

Één van de begeleidingstrajecten van UNIZO is het ETAB-project (Elk Talent Aan Boord), waarbij hr-ondersteuning wordt verleend aan bedrijven. Om meer inschrijvingen te genereren, stelden we warme prospectie voor. Een semi-automatische methode die prospects op een persoonlijke manier benadert.

Interessante LinkedIn-profielen worden zo individueel aangesproken via verschillende kanalen (per mail, via social media, telefonisch…). Dankzij deze persoonlijke benadering is de responsgraad 80% hoger, dan bij 'spammy' content.

Wanneer een prospect interesse vertoont in de verzonden informatie, komt deze in een outboundfunnel terecht. Afhankelijk van de genomen stappen, wordt er slim ingespeeld op zijn/haar interesses.

"De resultaten van de outboundfunnel overstegen onze verwachtingen"

Verbluffende resultaten

De voornaamste doelstelling was het invullen van de hr-scan, waarin de ondernemer aangaf waar de pijnpunten zaten in hun onderneming. Na het invullen van de hr-scan, werd er een afspraak gemaakt tussen het bedrijf en een UNIZO-vertegenwoordiger. Gedurende 5 maanden werden 385 succesvolle adviesgesprekken ingepland.

Nele Creuwels van UNIZO getuigt enthousiast over de samenwerking:

De resultaten van de outbound funnel overstegen onze verwachtingen. In het begin wisten we niet goed wat te verwachten, maar al snel bleek deze aanpak de juiste. Mensen werden op een laagdrempelige manier gecontacteerd, waardoor we gemiddeld 20 ingevulde scans per week kregen.

Ook de communicatie met leadsUp was steeds zeer professioneel. Net zoals de communicatie van leadsUp naar onze doelgroep.Het was alsof ze zelf deel uitmaakten van de UNIZO organisatie. Ze leefden zich perfect in in onze bedrijfscultuur.”

Maak een afspraak met Stig van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

Telefonische prospectie voor Cesano

Iets minder dan een halfjaar geleden klopte Cesano aan bij salesUp om hen bij te staan bij de verder uitbouw van hun bedrijf.

5 tips voor telefonische prospectie

Telefonische prospectie of cold calling heeft tal van voordelen. Tenminste, als je het juist doet! Met 'het juist doen' sturen we niet aan op een dogmatische aanpak die altijd leidt tot het gewenste resultaat. We geven graag enkele trucjes mee die het telefonisch prospecteren vereenvoudigen.

Zahra Vanwijnsberghe, inside sales manager bij salesUp, verklapt jou de gouden basics bij koude prospectie.

Tips hoe cold calling efficiënter kan

Tussen de zoektocht naar klanten en het effectief ondertekenen van een samenwerkingsvoorstel zitten een heleboel stappen. Hierbij vormt het telefonisch prospecteren een van de meest tijdrovende taken.

De meeste inside sales medewerkers bellen op automatische piloot en krijgen heel vaak ‘nee’ te horen. Na iedere ‘nee’ verzamelen ze opnieuw hun moed en bellen ze enthousiast verder.

Iedere ondernemer of salesmanager stelt zich wel eens de vraag ‘hoe kan cold calling efficiënter?’, en blijft vervolgens vasthouden aan oude gewoontes…

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp