salesUp verhoogt leads & sales voor Axians Audiovisual

Ontdek in een unieke blik achter de schermen hoe Axians Audiovisual, een toonaangevend bedrijf in de audiovisuele sector, hun prospectie uitbesteedde aan salesUp en daarmee een overweldigend aantal leads en sales genereerde. Leer hoe de outbound aanpak van salesUp resulteerde in een conversiepercentage van 78% en tevreden klanten die hun diensten nu op meerdere locaties inzetten. Up your sales met salesUp!

Telefonische prospectie voor Axians

Axians Audiovisual, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in audiovisuele oplossingen, staat bekend om hun innovatieve en hoogwaardige technologieën. Als expert op het gebied van audio, video, en multimedia, levert Axians Audiovisual op maat gemaakte oplossingen voor verschillende sectoren en bedrijven in Vlaanderen, België. Met een passie voor kwaliteit en klanttevredenheid, streven ze ernaar om audiovisuele ervaringen te creëren die impact maken en zorgen voor blijvende indrukken. 

Axians was op zoek naar een betrouwbare partner om hun prospectie uit te besteden en meer leads binnen te halen. Ze vonden de perfecte match bij salesUp, een ervaren inside sales bedrijf met expertise in prospectie, leadopvolging en telemarketing. Samen hebben ze een indrukwekkende campagne uitgevoerd die resulteerde in een verbluffend aantal leads en een serieuze boost in sales. Hoe deze succesvolle samenwerking tot stand? We geven een woordje uitleg over het project, van onboarding tot het aanbrengen van nieuwe klanten.

meetUp: een sterke basis leggen

De samenwerking begon met een strategische meeting tussen Paul, de verantwoordelijken van Axians Audiovisual, Zahra, de Operations Manager van salesUp, en haar prospectieteam. In deze meeting werd alles nauwkeurig doorgesproken en vastgelegd:

Producttraining: salesUp werd volledig ondergedompeld in de wereld van Axians Audiovisual. Ze werden getraind om er voor te zorgen dat ze zouden overkomen alsof ze al jaren in dienst waren bij het bedrijf.

Doelgroepbepaling: Aan de hand van een gedetailleerd opstart document, productinformatie en extra gegevens over de decision makers, werd de doelgroep vastgesteld.

Tone of voice en salespitch: De communicatie werd volledig afgestemd op de werkwijze en persoonlijkheid van Paul, de sales vertegenwoordiger van Axians.

Duidelijke stappen in het proces: Alle betrokkenen waren op de hoogte van de volgende stappen en het gehele traject werd goed doorgesproken.

warmUp: persoonlijke en efficiënte communicatie

Omdat het beslissingsproces van opstartende klanten bij Axians Audiovisual vaak langer duurt en er veelal meerdere decision makers betrokken zijn, werd er gekozen voor een meer-staps-prospectie aanpak. Hierbij werden de doelgroepen bereikt via meerdere contactmomenten, ondersteund door de juiste marketing. Dit alles met een visie op het creëren van een lange termijn relatie. 

De datapartners van salesUp gingen aan de slag en stelde de doelgroep samen op basis van de verzamelde informatie. De campagne werd opgedeeld voor facility managers en IT-managers, zodat de boodschap perfect op hun specifieke behoeften kon inspelen. De marketing content werd met zorg opgesteld, met aandacht voor de tone of voice en de manier waarop Paul zijn salespitch deed.

 

startUp: de eerste telefoongesprekken starten

Het salesUp team heeft intussen van de warmUp gebruik gemaakt om de services van Axians door en door te leren kennen en kan niet wachten om in deze leads te duiken. Van zodra Paul op de startknop duwde, zette ons team hun tanden in de prospectie adressen. Na een laatste korte controle op de kwaliteit van de adressen duwden ze de leads de funnel in en volgde ze nauwgezet alle stappen van de prospectie op.  Hun doel was om de leads zorgvuldig te begeleiden en te vormen tot kwalitatieve prospects voordat ze ingeboekt werden in Paul’s agenda. 

Om de communicatie tussen salesUp en Axians te optimaliseren, werd er gebruikgemaakt van een gedeelde rapportage. Alle lead gegevens en relevante informatie werden hierin verzameld. Door een handige automation werd Paul automatisch per mail op de hoogte gesteld wanneer nieuwe prospects aan het document werden toegevoegd. Na de eerste fysieke meeting met de prospect, deelde Paul feedback in de Sheet om het salesUp team op de hoogte te houden van het verdere salesproces.

 

resultsUp: continue optimalisatie en feedback

Omdat het beslissingsproces van opstartende klanten bij Axians Audiovisual vaak langer duurt en er veelal meerdere decision makers betrokken zijn, werd er gekozen voor een meer-staps-prospectie aanpak. Hierbij werden de doelgroepen bereikt via meerdere contactmomenten, ondersteund door de juiste marketing. Dit alles met een visie op het creëren van een lange termijn relatie. 

Elke maand kwamen salesUp en Axians Audiovisual samen voor een resultsUp meeting. Hierin werden alle cijfers en bevindingen grondig besproken en geanalyseerd. De kwaliteit van de data, het resultaat van de afspraken, de gehoorde argumenten aan de telefoon, en de conversieresultaten naar offertefase en getekende contracten werden nauwlettend in de gaten gehouden. Op basis van de feedback en bevindingen werd bijgestuurd waar nodig, om samen tot een optimaal resultaat te komen.De datapartners van salesUp gingen aan de slag en stelde de doelgroep samen op basis van de verzamelde informatie.

De campagne werd opgedeeld voor facility managers en IT-managers, zodat de boodschap perfect op hun specifieke behoeften kon inspelen. De marketing content werd met zorg opgesteld, met aandacht voor de tone of voice en de manier waarop Paul zijn salespitch deed.

numbersUp: indrukwekkende resultaten

Dankzij de samenwerking met salesUp realiseerde Paul maar liefst 36 meetings met warme prospects, waarvan hij er 28 omzette naar concrete offertes. Dit komt neer op een indrukwekkend conversiepercentage van 78%. Bovendien werden de eerste installaties al uitgevoerd en waren nieuwe klanten zo tevreden over de service dat ze intussen besloten Axians Audiovisual ook op andere sites te gaan inschakelen.

Up your sales met salesUp

salesUp bewees zich als de perfecte partner voor Axians Audiovisual met hun kwalitatieve cold calling aanpak. Door de combinatie van strategische planning, persoonlijke communicatie en nauwkeurige opvolging werden buitengewone resultaten behaald.

Wil jouw bedrijf ook een boost geven aan prospectie en sales?
Neem vandaag nog contact op met Rany ​​​en ontdek wat salesUp voor jouw bedrijf kan betekenen. Ons inside sales team staat klaar om jouw sales strategie naar een hoger niveau te tillen.

 

Telefonische prospectie uitbesteden? 

Ontdek via deze checklist waar je op moet letten.

Maak een afspraak met Rany van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

Q8Oils: Een geoliede samenwerking voor B2B-prospectie

Ontdek hoe Q8Oils en salesUp samenwerkten om hun telefonische prospectie op te krikken en meer sales te genereren. Leer van hun succes en krijg waardevolle tips om je eigen B2B prospectie naar nieuwe hoogten te tillen.

 

Telefonische prospectie voor Cesano

Iets minder dan een halfjaar geleden klopte Cesano aan bij salesUp om hen bij te staan bij de verder uitbouw van hun bedrijf.

5 tips voor telefonische prospectie

Telefonische prospectie of cold calling heeft tal van voordelen. Tenminste, als je het juist doet! Met 'het juist doen' sturen we niet aan op een dogmatische aanpak die altijd leidt tot het gewenste resultaat. We geven graag enkele trucjes mee die het telefonisch prospecteren vereenvoudigen.

Zahra Vanwijnsberghe, inside sales manager bij salesUp, verklapt jou de gouden basics bij koude prospectie.

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp