Tips hoe cold calling efficiënter kan

Tussen de zoektocht naar klanten en het effectief ondertekenen van een samenwerkingsvoorstel zitten een heleboel stappen. Hierbij vormt het telefonisch prospecteren een van de meest tijdrovende taken.

De meeste inside sales medewerkers bellen op automatische piloot en krijgen heel vaak ‘nee’ te horen. Na iedere ‘nee’ verzamelen ze opnieuw hun moed en bellen ze enthousiast verder.

Iedere ondernemer of salesmanager stelt zich wel eens de vraag ‘hoe kan cold calling efficiënter?’, en blijft vervolgens vasthouden aan oude gewoontes…

Inside salesteam uitbreiden? 

Veel bedrijven maken dezelfde fout: we hebben meer klanten nodig, laat ons extra salesmensen aanwerven. In een ideale wereld klopt deze stelling, maar in realiteit verlaagt de productiviteit zienderogen.

Het uitbreiden van je salesteam brengt namelijk veel stress met zich mee. Naast het vinden, selecteren en aanstellen van nieuwe medewerkers moeten er ook onboardingen en trainingen voorzien worden. Bijgevolg kost het heel wat tijd en moeite om je (inside) sales eam uit te bouwen. 

Bovendien is het personeelsverloop  voor een commerciële binnendienst zeer hoog. Salesmanagers en hr-managers zijn continu bezig met rekruteren en opleiden van nieuwe profielen, wat een enorme impact heeft op de kostenstructuur. 

Hoe vind je nu de juiste salespartner?
In de pdf hieronder vind je een algemene checklist, die jou helpt bij je zoektocht naar een extern prospectieteam.

Telefonische prospectie uitbesteden? 

Via deze checklist weet je waar je op moet letten 

Cold calling via extern prospectieteam

Voor een efficiëntere werking van de salesactiviteiten raadt men aan om het actief prospecteren uit te besteden aan een externe partner. Op die manier moet je bijvoorbeeld niet inzitten met risicovolle factoren zoals personeelsverloop.

Een extern salesteam is 100% getraind op het gericht prospecteren, zowelvia mail, telefoon, LinkedIn… Met andere woorden: een professionele salespartner zet in op multichannel outbound. Hierbij wordt nagegaan in welke mate men de workflow kan automatiseren via marketing en welke contactmomentenpersoonlijk worden opgevolgd door sales

Laat je salesmensen zich concentreren op het onderhandelen en sluiten van deals, zodat de omzet van jouw bedrijf zienderogen stijgt. 

Hoe kies je de juiste salespartner?

Er zijn verschillende zaken waarop je moet letten bij het zoeken van een geschikte salespartner. Je vertrouwt immers een van de belangrijkste activiteiten toe aan een onbekende. Om die reden is het belangrijk bewezen track records ofwel prestaties op te vragen.

Vervolgens moet je nagaan wat jouw verwachtingen zijn van een prospectiepartner. Welke taken houd je voor jouw salesteam en welke vertrouw je toe aan het externe prospectieteam? Kies je enkel voor telefonische prospectie of verwacht je extra diensten zoals:

  • (Her)activatie van bestaande klanten
  • Opvolgen van offertes/bezoeken
  • Cross-selling
  • Up-selling
  • Inkomende leads opvolgen

Wees transparant naar je prospectiepartner

Tenslotte is het belangrijk zo transparant mogelijk te zijn over de valkuilen en de USP’s. Veel ondernemers lopen niet te koop met hun ‘worst practices’, hoewel zeer waardevolle informatie is voor je externe salespartner.

Neem de tijd om voldoende informatie te verzamelen en duidelijk te briefen, zodat de succesratio zo hoog mogelijk kan liggen. Jouw externe salespartner zal met deze info hun inside salesteam dagelijks op scherp stellen, zodat jouw verkopen de lucht in schieten.

 

Maak een afspraak met Stig van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

salesUp versterkt de wereldwijde aanwezigheid van GEODIS

Toen GEODIS, de wereldwijde leider in supply chain-oplossingen, ons benaderde, stonden ze voor een duidelijke uitdaging: hoe kunnen we onze merkbekendheid vergroten en meer sales genereren in een markt die constant evolueert? Met een ambitieuze visie en een database van 1.210 contacten, was het tijd voor actie. Ben je klaar om te ontdekken hoe we deze uitdaging samen hebben aangepakt?

 

Telefonische prospectie voor Ikaros Solar

Het succes van een telefonische salescampagne hangt sterk af van externe factoren. Zo zijn de performantie van het salesteam en de achterliggende technische uitrusting belangrijk voor de efficiëntie van de campagne. 

Daarnaast is zeker ook de onderliggende data van cruciaal belang voor het welslagen van de outreach. Het spreekt voor zich dat hoe kwaliteitsvoller de data is, hoe doeltreffender de campagne zal verlopen. Bij salesUp dragen  we dit principe hoog in het vaandel. Om aan te tonen hoe belangrijk de kwaliteit van data is, vergelijken we graag de werking in ons project met Ikaros Solar.  In dit project vormde nauwkeurig geselecteerde en diepgaand geanalyseerde data de basis voor onze strategie. Dit artikel laat zien hoe zorgvuldig gescreende  prospectiedata de weg effent voor opmerkelijke verkoopresultaten.

salesUp genomineerd voor de trends Gazellen

We zijn verheugd te delen dat salesUp is genomineerd voor de 'Trends Gazellen'. Deze prestigieuze bekroning, die jaarlijks de snelst groeiende en meest veerkrachtige bedrijven in de schijnwerpers zet, heeft ons als genomineerde geselecteerd. Voor Greet Jacobs en haar team is deze nominatie meer dan een erkenning; het is een trotse bekroning van jarenlang toegewijd werk. 

Deze blog neemt je mee achter de schermen van salesUp, in een exclusief interview met de oprichtster.

 

“Voor mij is de erkenning op zichzelf al een ongelooflijke prestatie. Het feit dat we opgemerkt zijn, bevestigt dat wat we doen goed is en dat onze werkwijze effectief is. Het zorgt voor extra bevestiging van ons werk, en dat doet deugd."

 

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp