Q8Oils: Een geoliede samenwerking voor B2B-prospectie

Ontdek hoe Q8Oils en salesUp samenwerkten om hun telefonische prospectie op te krikken en meer sales te genereren. Leer van hun succes en krijg waardevolle tips om je eigen B2B prospectie naar nieuwe hoogten te tillen.

 

Telefonische prospectie voor Q8Oils

 

In de altijd evoluerende wereld van B2B-prospectie heeft Q8Oils, gespecialiseerd in de handel en productie van brandstoffen en smeermiddelen, de uitdaging aangenomen om meer sales te genereren. Daarvoor schakelden ze ons als externe prospectiepartner in. Het doel was duidelijk: brand awareness creëren voor Q8Oils en sales genereren met als primaire doelgroep de productiemanagers, onderhoudsmanagers, kwaliteitscoördinatoren en gezondheids- en veiligheidsmanagers in meerdere sectoren.

 

De uitdaging

Q8Oils had hoge verwachtingen en hoopte op een conversieratio van 10% van koude prospects naar geplande afspraken. Maar er was meer aan de hand dan alleen de cijfers. Voor Q8Oils was het de eerste keer dat ze samenwerkten met salesUp. Daarom besteedde we in de opstart van de campagnes uitgebreid aandacht aan het uitleggen van hun aanpak aan Q8Oils. Dit omvatte gedetailleerde besprekingen over het proces, de verwachte resultaten en een diepgaande wederzijdse kennismaking met de bedrijfscultuur van zowel salesUp als Q8Oils. Deze initiële investering in begrip en samenwerking vormde de basis waarop het succes van de gezamenlijke inspanningen werd gebouwd.

 

De campagnes

Aanvankelijk begon Q8 Oils met één campagne: prospectie in Zuid-Nederland. Maar al snel werden, vanwege het succes van de eerste, er twee andere aan toegevoegd. De andere campagnes die daaruit voortvloeiden, draaiden om prospectie van bedrijven in en rond de haven van Antwerpen en prospectie in Wallonië.

De campagne in de haven van Antwerpen was bijzonder interessant omdat ze een iets andere aanpak kreeg dan gebruikelijk. Hier begon salesUp met een vrijblijvende  enquête, om beter de behoeften van de te prospecteren bedrijven te begrijpen. De enquête ging dieper in op de producten die bedrijven gebruikten, de uitdagingen waarmee ze te maken hadden en zelfs hun wagenpark en machines kwamen aan bod. Op basis van de resultaten werden de meest veelbelovende bedrijven opnieuw benaderd voor een kennismakingsgesprek, toegespitst op de challenges die ze eerder zelf aangaven. Deze aanpak leidde tot een opmerkelijke conversieratio van meer dan 50%.

 

 

De samenwerking

Wat dit partnerschap echt succesvol maakte, was de nauwe samenwerking tussen Q8Oils en salesUp. Het salesteam van salesUp had rechtstreeks contact met de Q8Oils -verkopers, en afspraken werden naadloos ingepland via een gedeeld agendasysteem. Bovendien werden wekelijkse rapporten met inzichten uit de telefoongesprekken naar Q8Oils gestuurd. Regelmatige feedbacksessies werden georganiseerd, waardoor Q8Oils de communicatie met prospects kon evalueren en bijsturen waar nodig.

%

bruto conversie behaald

 

+

waardevolle afspraken gegenereerd.

 

+

Meer dan 187 uur aan prospectie-inspanningen.

 

Tips om uw eigen Telefonische Prospectie naar een hoger niveau te tillen

Het succesverhaal van Q8Oils en salesUp biedt waardevolle inzichten die kunnen helpen je eigen telefonische prospectie te perfectioneren. We kunnen uit deze case drie waardevolle tips destilleren waarmee je moeiteloos zelf aan de slag kan om  jouw eigen prospectie-inspanningen naar een hoger niveau te tillen. Dus ‘wat hebben wij heleerd vandaah?’

  1. Productkennis en Training: Het salesUp team kreeg uitgebreide technische en producttraining om vol vertrouwen te bellen. Hierdoor konden ze gesprekken voeren zonder script, wat resulteerde in authentieke interacties.
     
  2. Scriptloze Communicatie: In plaats van een rigide script te volgen, streeft salesUp naar vlotte en natuurlijke gesprekken. Hierdoor kunnen ze flexibel inspelen op de behoeften van de prospects.
     
  3. Wees creatief met uw enquête: Stel vragen op een interessante en relevante manier om waardevolle informatie te verzamelen zonder de 'enquête'-vibe.

Conclusie

De samenwerking tussen salesUp en Q8Oils is een toonbeeld van hoe een innovatieve aanpak en nauwe samenwerking kunnen leiden tot buitengewone resultaten. Of zoals Isabella Hauquier, Sales Manager bij Q8Oils, het verwoordde: "Onze aangename samenwerking met salesUp blijft consequent leiden tot blijvende successen." Dit succesverhaal bewijst dat met de juiste strategie, training en samenwerking, telefonische prospectie een krachtige motor kan zijn voor het genereren van waardevolle B2B-sales.

Maak een afspraak met Rany van salesUp

Nog interessante blogs voor jou

Welke elementen moeten in een goed belscript?

Telefonische prospectie is een belangrijk onderdeel van elke salesstrategie. Het is een manier om nieuwe leads te genereren en bestaande klanten te behouden. Een goed belscript kan hierin cruciaal zijn. Maar hoe formuleer je nu een effectief belscript voor succesvolle telefonische prospectie?

Veel verkopers klampen zich vast aan een belscript als een soort reddingsboei. Het lijkt misschien handig om je gesprekken te structureren en ervoor te zorgen dat je alle cruciale informatie behandelt. Maar laten we eerlijk zijn, het gebruik van een voorbeeld belscript is vaak niets meer dan een recept voor mislukking. Het is een beperkend keurslijf dat je verhindert om echt in te spelen op de behoeften van de klant of prospect en je telefoongesprek naar een hoger niveau te tillen. Het is tijd om het juk van die vooraf bepaalde scripts af te werpen en serieus na te denken over een meer effectieve benadering. Laat ons eerst even kijken naar de redenen waarom een voorbeeld belscript een slecht idee is:

Client case: salesUp overstijgt de verwachting SPM

Toen SPM Technologies de samenwerking met salesUp aanging, hadden ze concrete doelen voor ogen. Ze wilden hun diensten extra bekend maken binnen de doelgroep door introducties en afspraken bij syndici in België te genereren. Op deze manier wilden ze uiteindelijk langdurige relaties met hen opbouwen. De syndic-sector kampt met verschillende zeer specifieke uitdagingen. Eén ervan is het chronische tijdsgebrek van de syndici. Hierdoor is hun bereikbaarheid beperkt en vermijden ze vaak communicatie die niet uiterst noodzakelijk is. In deze campagne zou het dus meer dan ooit van essentieel belang zijn om vanaf het allereerste moment op te vallen en de aandacht vast te grijpen. Out-of-the-box communicatie? Yes please! Stoute schoenen aan? Check! Uitdaging aanvaard!

 

salesUp verhoogt leads & sales voor Axians Audiovisual

Ontdek in een unieke blik achter de schermen hoe Axians Audiovisual, een toonaangevend bedrijf in de audiovisuele sector, hun prospectie uitbesteedde aan salesUp en daarmee een overweldigend aantal leads en sales genereerde. Leer hoe de outbound aanpak van salesUp resulteerde in een conversiepercentage van 78% en tevreden klanten die hun diensten nu op meerdere locaties inzetten. Up your sales met salesUp!

Contacteer ons

salesUp by  Up 
053 78 28 30
info@salesup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp